- Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε το σολομό για 1 ώρα περίπου.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) σοτάρουμε τα καρότα ή τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (όσο μαλακά μας αρέσουν) και να πιουν τα υγρά τους. Όταν ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο σκεύος τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού με το δέρμα προς τα κάτω. Βάζουμε τη φωτιά σιγανή προς μέτρια, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να ψηθεί ο σολομός. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί και μετά από 10′ περίπου γυρνάμε το φιλέτο από την άλλη μεριά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου. Το συνολικό ψήσιμο μπορεί συνήθως κυμαίνεται από 10′ έως 20′ περίπου.
- Τέλος, κλείνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε τα λαχανικά στο σκεύος (για να ζεσταθούν) και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.