Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με σπαράγγια

63

Υλικά

4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο

Εάν ματσάκι σπαράγγια (περίπου 3 κλωνάρια σε κάθε φιλέτο)

Τριμέννη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Ξύσμα λεμονιού

Πιπέρι

Πάπρικα

Δεντρολίβανο

Ρίγανη

Θυμάρι

Εκέλεση

Με ένα μαχαίρι δημιουργούμε μία σχισή στη μέση κάθε φιλέτου, έτσι ώστε το φιλέτο να χωριστεί σε δύο κομμάτια, το ένα κομμάτι από πάνω και το άλλο από κάτω, προκειμένου στη μέση να μπει η γέμιση.

Αλείφουμε και τος δύο πλευρές, πάνω και κάτω, με τα μπαχαρικά μας.

Στο εσωτερικό του κάθε φιλέτου που έχει κοπεί, βάζουμε ξύσμα λεμονιού, προκειμένου να δώσει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας. Επειτα τοποθετοούμε τα βρασμένα σπαράγγια και το τυρί της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού τα ψήσουμε για 2 λεπτά και πάρουν και από τις δύο πλευρές λίγο χρώμα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα τοποθετούμε στο φούρνο, καλύπτοντάς τα με αλουμινόχαρτο.

Στο πάτο του ταψιού, βάζουμε λίγο νερό, προκειμένου να μην ξεραθεί το φιλέτο μας και βγει στεγνό. Το νερό βοηθάει να σχηματιστεί μαζί με τα μπαχαρικά μία σάλτσα, την οποία την περιχύνουμε πάνω από κάθε φιλέτο για να είναι πιο ζουμερό.

Πως βράζουμε τα Σπαράγγια

Καθαρίζουμε τις ρίζες τους με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα κόβουμε περίπου 10 εκατοστά.

Το μυστικό για να ψηθούν καλά τα σπαράγκια βρίσκεται στο βράσιμο.

Σε στενό κατσαρολάκι, ακόμη και σε μπρίκι μεγάλο, τοποθετούμε τα σπαράγγια με τις ρίζες τους να είναι στο νερό. Καθώς βράζουν, ο ατμός ανεβαίνει προς τα πάνω και έτσι οι άκρες των σπαραγγιών ψήνονται ομιόμορφα χωρίς να ταγκιάζουν.                                               ­

 

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close