Κασόπιτα

20

ΥΛΙΚΑ
(για το ταψί του φούρνου)

2 κούπες Αλεύρι
2 Αυγά
1 κούπα Φέτα τριμμένη
1 κεσεδάκι Γιαούρτι
250γρ. Βούτυρο Φρέσκο
1 ποτήρι Γάλα
½ ποτήρι Ελαιόλαδο
Λίγο Αλάτι

Ρίχνουμε σε βαθύ μπωλ το αλεύρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Σπάμε και προσθέτουμε 2 αυγά. Ακολουθεί το γάλα, το γιαούρτι και η μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Χτυπάμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
Τοποθετούμε το ταψί πάνω στα μάτια της κουζίνας και το ζεσταίνουμε για να λειώσουμε επάνω του το μισό βούτυρο. Πρέπει να λειώσει καλά, για να σχηματιστεί η κρούστα πάνω στην οποία θα απλώσουμε το χυλό. Έτσι μετά το ψήσιμο θα έχουμε και μία τραγανή βάση.
Περιχύνουμε, λοιπόν, το χυλό να πάει σε όλο το ταψί. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια κα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε, τέλος, με το τριμμένο τυρί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την κασόπιτα για 30’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοψηθεί και να λειώσει το τυρί.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close