Στρογγυλές τυρόπιτες

10
Τυρόπιτες στρογγυλές

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

1/2 κ. Μυζήθρα

1/2 κ. Φέτα

10 Αυγά

λίγο Πιπέρι

λίγη Κανέλλα

Για τη ζύμη:

1 κεσεδάκι Γιαούρτι

250 γρ. Βούτυρο

2 πακ. Αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για αυτή τη συνταγή χρειαζόμαστε μικρές στρογγυλές φορμίτσες.

Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση:

Σπάμε τη φέτα με το χέρι ή με ένα πηρούνι. Τρίβουμε στο τρίφτη τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά και τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και κανέλλα. Ανακατεύυμε καλά το μείγμα.

Σειρά έχει τώρα η ζύμη:

Λιώνουμε το βούτυρο. Το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κεσεδάκι γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι ώστε να φτιάξουμε ένα ευπλαστο ζυμάρι.

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης (στο μέγεθος ενός μεγάλου κεφτέ). Τη βουτάμε στο αλεύρι και ανοίγουμε με το πλάστη ένα χοντρό φύλλο στο μέγεθος της φόρμας μας. Καλύπτουμε με το φύλλο τη φόρμα και πιέζουμε καλά για να κολλήσει στα τοιχώματα. Γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε πριν, περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας (γιατί στο ψήσιμο η τυρόπιτα θα φουσκώσει).

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες φόρμες. Πασπαλίζουμε με κανέλα τις τυρόπιτες και ψήνουμε για μια ώρα περίπου, στους 120 βαθμούς Κελσίου.

ΤΙΡ: Προσέχουμε να ψήνουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά. Σε πολύ δυνατή θερμοκρασία οι τυρόπιτες θα φουσκώσουν γρήγορα στην αρχή και μετά θα κάτσουν!

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close