Μαγειρίτσα – Η παραδοσιακή

Αρχικά πλένουμε τ΄αντεράκια όπως είναι. Έπειτα παίρνουμε την βελόνα και στερεώνουμε την άκρη από ένα αντεράκι και το σπρώχνουμε μέσα στην βελόνα ώστε να καταφέρουμε να το γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Το ίδιο κάνουμε σε όλα τ΄αντεράκια, αν είναι κανένα πολύ μακρύ το κόβουμε. Τα πλένουμε καλά. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματάμε νερό, …

Χοιρινό με αποξηραμένα φρούτα

Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε το χοιρινό σε κόκκινο κρασί, με φύλλα δάφνης και λάδι. Την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί που έχει περισσέψει από τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να “πιει” το κρασάκι του και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε το …

Κοτόπουλο με κρασί Marsala

Λόγω του κρασιού (απο την πόλη Marsala της Σικελίας), η συνταγή είναι Ιταλική.Το κρασί κοστίζει γύρω στα €20-22 η φιάλη. Βάζουμε τα  στήθη του κοτόπουλου δίπλα-δίπλα σε ένα ξύλο κοπής και απλώστε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα πάνω τους.Χτυπάμε τα με σφυρί κρέατος , έως ότου είναι περίπου 60μμ πάχος . Βάλτε λίγο αλεύρι σε μια ρηχή πιατέλα και …

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close