Κασόπιτα
(για το ταψί του φούρνου)
(για το ταψί του φούρνου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήνουμε τις μελιτζάνες , όπως είναι ολόκληρες 15 λεπτά. Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε κομμάτια και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε σε μια ευρύχωρη καθιστή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τις στραγγισμένες μελιτζάνες …
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για αυτή τη συνταγή χρειαζόμαστε μικρές στρογγυλές φορμίτσες. Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση: Σπάμε τη φέτα με το χέρι ή με ένα πηρούνι. Τρίβουμε στο τρίφτη τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά και τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και κανέλλα. Ανακατεύυμε καλά το μείγμα. Σειρά έχει τώρα η ζύμη: Λιώνουμε το …
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία και αν κάνουμε πρώτα τη ζύμη θα μας ξεραθούν τα φύλλα. Βράζουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ώστε όταν βράσει να είναι η ποσότητα ενός φλυτζανιού. Κόβουμε την κολοκύθα όπως θα κόβαμε ένα καρπούζι ή ένα πεπόνι σε φέτες και πετάμε τα σπόρια της. Καθαρίζουμε την …