Ingredients
- 200gr τυρί κασέρι
- 4 έτοιμα φύλλα για πίτα
- 2 kg φιλέτα κοτόπουλου
- ½ kg πράσα
- 200γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 5 αυγά για τη γέμιση
- ½ kg φέτα
- 200γρ κασέρι
- 1 αυγό
- λίγο φρέσκο γάλα
- λίγο σουσάμι
Method
Step 1
Πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο.
Step 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Μόλις βράσουν, τα βάζουμε στο μίξερ και τα κόβουμε χοντρά – δεν τα λιανίζουμε.
Step 3
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε καλά τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Έπειτα τα ρίχνουμε στο μίξερ και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο, 5 αυγά, ½ kg φέτα και 200γρ κασέρι. Τα περνάμε ακόμη μια φορά στο μίξερ και τα αδειάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.
Step 4
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντας το καθένα από αυτά. Βάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα πάλι λαδώνοντας τα ένα ένα.
Step 5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το πάνω φύλλο της πίτας. Στο τέλος την πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Step 6
Ψήνουμε την πίτα στους 180ο C με αντιστάσεις για 45 λεπτά και καλή μας όρεξη!