Τάρτα με μπρόκολο

76

Διαδικασία

Απλώνετε τη σφολιάτα σε μια ταρτιέρα, την τρυπάτε σε πολλά σε σημεία με ένα πιρούνι, τη σκεπάζετε με λαδόκολλα, βάζετε από πάνω φασόλια και την προψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο, ξεσκεπάζετε και αφήνετε να μισοκρυώσει.

Την αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τη γεμίζετε με τα μπουκετάκια του μπρόκολου.

Μοιράζετε από πάνω τα τυριά και το ζαμπόν (αν βάλετε). Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τα μπρόκολα με το μίγμα.

Πασπαλίζετε, αν θέλετε, την επιφάνεια με λίγο τριμμένο τυρί επιπλέον.

Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της και τη σερβίρετε χλιαρή μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close